God jul i huset

2014/12/img_1702.jpgI går var det dagen for de siste juleforberedelsene for meg, og det ble en travel dag. Julestri er vel det rette ordet. Innimellom kakebaking, rydding og forberedelser for julens måltider, dro jeg en snarvisitt til min gamle hjemby. Heldigvis tok mine store barn et tak på hjemmebane mens jeg var borte, og jammen ser det ut til at vi blir ferdige til jul i år også.

Nå er den gamle gode julepynten tatt frem igjen. Det er det koselige julehuset som min onkel Sverre laget, det er de broderte juledukene som min mor har sydd, og det er all den fine hjemmelagede julepynten. Hos oss pyntes juletreet fortsatt med julepynt som er laget av barna i huset. Det noe av det som er hyggelig med å julepynte synes jeg, å ta frem julepynt og gjenstander som bærer med seg en historie.

Snart vil julefreden senke seg over huset. Min mor og mine to eldste barn har ankommet, og snart så begynner vi julefeiringen. Det eneste som er litt trist, er at Cathinka yngste datter, ikke kommer hjem til jul i år. Hun befinner seg på den andre siden av kloden, på Fiji-øyene, – på misjonsoppdrag. Vi kommer til å savne henne veldig under julefeiringen, men vet at hun har det kjempeflott der hun er.

Nå utover dagen gjøres de aller siste forberelsene, og julematen lages. Etter hvert skal vi følge gudstjenesten på tv, og høre på Sølvguttene som synger julen inn. Så vil julefreden senke seg over heimen, og feiringen kan begynne.

2014/12/img_1698.jpg

2014/12/img_1701.jpg

2014/12/img_1703.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: