Førjulskveld

2014/12/img_1628.jpgNoe av det jeg synes er aller koseligst før jul, det er å møte venner, kolleger og andre til ulike julesammenkomster og juleavslutninger. I løpet av desember har jeg vært på flere slike, både i og utenfor jobb, – og det har vært veldig koselig. Det å møte venner og kolleger i en sosial og uformell atmosfære synes jeg er av stor betydning. Det blir mange gode samtaler og gode delte opplevelser, og det er viktig både for vennskap og for felles arbeidsmiljø.

I går hadde jeg en slik hyggelig førjulskveld. Da gikk jeg sammen med venninnene mine ut og spiste på en restaurant. Etter måltidet gikk vi på Nationaltheatret og så samtidsversjonen av Peer Gynt, – en flott forestilling og en fin avslutning på kvelden.

Før jeg møtte damene ble det til at jeg tok meg en tur rundt i Oslo sentrum for å få med meg litt førjulsstemning. Der var det nydelig julepyntet, med julebelysning i gater og på trær. Og massevis av folk ute på julehandel. I Spikersuppa var det spesielt mange folk, siden det var julemarked der. Mye spennende å få kjøpt, både av smått og stort. Mange benyttet også kvelden til å gå på skøyter.

Jeg endte til slutt opp på Universitetsplassen, og fikk tatt en titt på det flotte og storslagne juletreet som står der. Og når jeg først var der, måtte jeg naturligvis også legge oppi litt penger i julegryta til Frelsesarmeen. Det var ganske mange som var ute i samme ærend, og det synes jeg er kjempebra. Frelsesarmeen gjør så mye bra for folk som trenger det her i samfunnet, og det er viktig å støtte dem. Hvis en har noe til overs, synes jeg en skal gi litt penger til gode formål nå før jul. Det mange som av ulike grunner ikke har det så bra, og de bør en tenke på. Mange organisasjoner har også gode giverkampanjer som en kan støtte.
2014/12/img_1624.jpgJulepyntet på Karl Johan.

2014/12/img_1627.jpg
Fra skøytebanen i Spikersuppa.

2014/12/img_1631.jpg
Fra julemarkedet.
2014/12/img_1630.jpg
Rundt bålet i julemarkedet.

2014/12/img_1632-0.jpg
Julestemning utenfor Nationaltheatret.

2014/12/img_1634.jpgOg innenfor.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: