Bak en supergod julekake

IMG_1497.JPGDet ble ikke noen lussekatter hos meg på luciadagen i år, i stedet ble det julekake. Julekake er kjempegodt, og denne er både enkel og lett å bake.

JULEKAKE

500 g hvetemel
100 g smør eller margarin
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
100 g sukker
50 g gjær
3 1/2 dl lunken melk
75 g rosiner

Slik gjør du:
Sikt melet og smuldre smøret i. Ha i salt, kardemomme og sukker. Rør gjæren ut i melken, ha dette i melblandingen og arbeide deigen godt til den slipper bollen. Arbeide inn rosinene. La heve til dobbelt volum. Del i to deler som du triller til to runde julekaker. (Kan også has i to former) Legg på bakepapirkledd plate. Hev til dobbelt størrelse på er lunt sted. Stekes nederst i ovnen. Ca 200 grader i 20 minutter. ( Følg med underveis, så de ikke blir brente. Legg evt oppå et lite bakepapir). Avkjøles på rist.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: