Koselige julegater

Jeg er veldig glad i julegater, og synes de er flotte og fulle av julestemning.
IMG_1483.JPG(Bildekreditering Jørgen Skaug / Visit Lillehammer)

Julegateåpningen på Lillehammer der jeg vokste opp, tror jeg var spesielt stemningsfull. På julegateåpningen bare oste det av jul, og jeg gledet meg lang tid i forveien. På julegateåpningen var det først og fremst nissetoget som var den store opplevelsen. I nissetoget gikk barna utkledd som smånisser, med nisselue og busserull, og mange av dem hadde fakler i hendene. Foran i toget gikk musikkorpset og spilte julesanger, og underveis var det tenning av julegran. Ellers var det luciaer der, de satt med hvite kapper og lys på hodet oppe på en hesteskyss. Det virkelig stor stemning i julegata, og en livlig handel. At vi nesten alltid holdt på å fryse ihjel er en helt annen historie, men den har jeg glemt nå.

Nå for tiden går jeg ikke så mye på julegateåpninger mer, men fortsatt synes jeg at julegater er flotte. Det er så koselig i julegatene, med lysgirlandre og lysende trær. Noen steder er det julemarked i gatene også, med stor førjulsaktivitet. Julegatene nok ikke forandret seg så mye siden 60-tallet, fortsatt er de fulle av lys og julestemning.

Her et bilde fra en julegate som jeg gikk i her om dagen:

IMG_1464-0.JPG

Legg inn en kommentar

%d