Egg i en kurv

IMG_1374-0.JPGDette er en litt annerledes og god frokostrett med egg – egg i en kurv. Den er veldig lettlaget, og lages med ingredienser som en vanligvis har i huset. Eggeretten kan serveres både varm og kald.

EGG I EN KURV
1 porsjon.
Ovn 190 grader

Slik gjør du:

1. Ta en brødskive og skjær bort skorpene ( de har en tendens til å bli brent).
2. Kjevle brødskiven så flat som mulig med en kjevle.
3. Ha på smør på den ene siden av brødskiven
4. Smør en liten ildfast bolle med smør, eller bruk en kopp. ( Jeg brukte en vid tekopp)
5. Press den flate brødskiven ned i koppen, med smørsiden ned.
6. Fyll i bunnen i brødskiven med det du måtte ønske. Jeg brukte 2 skiver kokt røkt skinke, litt smuldret fetaost, litt tomat i terninger og klippet over litt basilikum. Kvern pepper over. (Tips: Du kan bruke sennep i bunnen. Eller stekt bacon og paprika)
7. Knekk over et egg, og dryss litt revet ost over.

IMG_1371.JPG
8. Stek retten i ca 8 minutter i ovnen på 190 grader til egget er stivnet og brødskiven er gylden. Ta forsiktig ut av ovnen ( hvis du bruker kopp, så vær forsiktig – den er veldig varm) Løsne langs kantene og legg “kurven” på tallerken.
IMG_1375.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: