Noen tips til juleverkstedet

Noe som er koselig før jul, er å arrangere et juleverksted der en kan lage julegaver og julepynt. Det veldig mye fint å få kjøpt i hobbybutikken, men ofte et det dyrt å handle der. Her noen tips til deg som vil gjøre juleverkstedet litt enklere.

Du kan for eksempel:

Lage figurer, julepynt og lignende i trolldeig

IMG_1201.JPG

IMG_1202.JPG
Her er oppskriften på trolldeig:
1 dl vann
2 dl mel
1 dl salt
1 ss olje

Bilder fra Pinterest.

Trolldeig skal steke ganske lenge, så dette kan være en juleaktivitet som må gjøres i to omganger. Stek først på 100oC i ca 4 timer og deretter på 150oC til den er hard. Ta figuren ut av ovnen og kjenn om den er hard under eller på baksiden. Bank den lett med en finger på baksiden. Hvis den er ferdig, hører du en hul lyd. La figurene avkjøles i ovnen. Her må du prøve deg frem.

En annen aktivitet på juleverkstedet kan være å:

Klippe snøkrystaller i papir

IMG_1185.JPG
(Photo credit: Laura Howard of Bugs and Fishes)

IMG_1203.JPG
Bilde fra Pinterest.

Eller hva med å:

Lage et kirkevindu og lime silkepapir på baksiden

IMG_1206-0.JPGKilde Ressursbanken.
(Følg linken for fremgangsmåte).

Eller:

Male julekort

IMG_1211.JPG

Og hvis du har lyst til å lage noe godt på juleverkstedet også, kan jeg anbefale disse enkle (og billige) havrekulene som er lette å lage for barn. Følg linken til oppskriften:
IMG_1216.JPG
Havrekuler

Havrekulene kan også lages sukkerfrie, med sukrin.

Til dette juleverkstedet trengs
A4 ark, sort papp, silkepapir og sakser, og mel, salt og vann til trolldeigen. Ellers trenger du et maleskrin, og kanskje en boks med spraylakk.

2 kommentarer

  1. Hei Bodil! Så artig. Mange fine ide’er her. Jeg skal ha juleverksted i dag for mine barnebarn. Men har allerede kjøpt inn div. Utstyr, som glanspappir, tusj etc. Men den med kirkevindu skal jeg prøve å si til mine barnebarn i dag. 🙂 koselig med adventstiden. Ha en god helg og adventstid. Jeg leser bloggen din hver dag. 🙂

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: