En deig, tre sorter kaker

IMG_1189.JPGMørdeig er en veldig artig deig å jobbe med. Man kan lage mange forskjellige kaker, alt etter egen fantasi. Her har jeg av en deig laget tre sorter kaker, henholdsvis sjokoladesmåkaker, finske pinner og småkaker med kanel. Kaker av mørdeig skal stekes på ganske lav varme 175 grader. Stekt på denne måten blir kakene både møre og holdbare. De får en gylden farge både utenpå og inni. Ved høyere temperaturer blir ikke kakene ordentlig gjennomstekte.

SMÅKAKER MED MØRDEIG
Grunndeig:
Til ca 50 kaker

200 g smør
3/4 – 1 dl sukker
4 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ss vann

Smøret som brukes skal være kjøleskapskaldt, men ikke hardt.
Arbeid deigen raskt sammen til en smidig deig. Del i tre deler.
Smakstilsettingen has i fra begynnelsen. Det er en fordel om deigen settes litt kaldt før den bakes ut.

Porsjon 1:
1/3 plate kokesjokolade, grovhakket, arbeides inn. Trill deigen til et par pølser, som du setter i kjøleskapet en liten stund. Tas deretter ut. Rullen deles i biter som trilles til boller. Press bollene litt ned, så de får en flatere form. ÅLegges på plate kledd med bakepapir. Stek småkakene ved 175 grader i 15 minutter (eller litt mer)

Porsjon 2:
Tilsett 1 ts vaniljesukker. Sett den kaldt en liten stund. Deretter, trill deigen til fingertykke stenger som legges ved siden av hverandre. Del i 5 cm lange biter, som legges på en plate. Press den litt ned, så de blir litt flatere. Pensle med sammenvispet egg, og dryss over hakkede mandler og sukker. Stek på 175 grader i 15 minutter.

Porsjon 3.
Tilsett 1/3 ts kanel i deigen. Trill til to pølser, som settes kaldt en stund. Skjær i skiver ca 1 cm tykk (eller litt mer). Legg de på bakeplate. Pensle med egg, og dryss over kanel og sukker. Stekes ved 175 grader i 15 minutter.

IMG_1188.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: