Fint å kjøpe gaver på bruktbutikk

IMG_0712.JPG
Hva tenker du om å kjøpe julegaver fra en bruktbutikk?

Det er noen som ikke er så begeistret for det, men jeg synes det er kjempefint både å få gaver som er kjøpt i slike butikker, og gi bort gaver fra bruktbutikker. Det selges jo så mye spennende der, det formelig bugner av fint gammelt husgeråd, porselen, retroting, bøker og leker. Og massevis av juleting; julepynt, julebøker, juleduker og lignende.

En gave skal jo først og fremst gagne mottakeren, men det er fullt mulig å finne gaver som passer til den enkelte også i bruktbutikker. Det ligger like stor omtanke i gaver som er kjøpt der, som gaver som er kjøpt nye.

Dessuten er det mye mer miljøvennlig å handle i bruktbutikker, og det synes jeg vi bør tenke på. I Norge brukte vi i 2012 2,5 ganger mer penger på juleshopping enn andre europeere, og det vitner ikke akkurat om så veldig stor miljøbevissthet. Nye produkter gir store klimautslipp. Vi kaster også mange brukbare ting, noe som igjen gir store utslipp. Brukte gjenstander er mer miljøvennlige enn nye, og er samtidig spennende både å få og gi bort.

Disse bildene er forresten fra en bruktbutikk jeg besøkte for noen dager siden, og jeg ble veldig godt fornøyd med det jeg kom hjem med:). IMG_0710.JPG

IMG_0708.JPG

IMG_0709.JPG

IMG_0711.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: