Tøffe, tøffe toget

IMG_0761.JPGDet er veldig sjelden at jeg reiser på lengre togturer. Kanskje det er derfor jeg blir så begeistret når jeg først er på en?

Forrige helg reiste jeg med Bergensbanen tur retur Oslo, med avganger som gikk midt på dagen. Turen ble en opplevelse, en flott reise gjennom storslagen natur. Først suste toget gjennom kulturlandskap der åker og eng nå er preget av senhøstens farger. Forbi byer og tettsteder. Etterhvert kom vi opp på den mektige og snødekkede Hardangervidda, med fantastisk natur så langt øyet kunne se. Med bratte fjellsider, og vann som fortsatt ligger åpne.

Det er kanskje ikke så rart at Bergensbanen av flere reisetidsskrifter er blitt kåret til en av verdens mest spektakulære togreiser. Hør bare hva et av dem* sier:

“Landskapet på den syvtimer lange reisen med Bergensbanen over Hardangervidda, det største villmarksområdet i Europa, tar pusten fra deg. Hold øynene åpne for reinsdyr og andre ville dyr på denne “mest naturskjønne jernbanereisen i Europa”.

I en tid da det blir mer og mer biltrafikk, forurensing og klimaproblemer, er det viktig å satse på toget. Miljøferie, eller økoferie som det også kalles, er i skuddet. Slik ferie handler om å velge opplevelser og reisemål i ditt nærmeste ferieland. Miljøferie er også å reise kollektivt, og blant kollektive transportmidler er det toget som er aller best.IMG_0762.JPG
Finse, Bergenbanens høyestliggende stasjon 1222 moh. Bildet øverst er også fra Finse stasjon.

IMG_0760.JPG

Her kan du lese flere blogginnlegg om det å feriere i Norge:

På vei til ferie – bilder fra 60-tallet

En enkel ferie – retro bilder

* “The International Railway Traveler”
2009 – kilde Jernbaneverket

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: