Nykvernet kaffe

IMG_0693.JPGJeg må innrømme at jeg nesten aldri kjøper nykvernet kaffe.

Stort sett så blir det til at jeg kjøper ferdigmalt kaffe når jeg er i dagligvarebutikken. Men etter å ha besøkt Friele kaffebar i Bergen her om dagen, og kjøpt med en pose med nykvernet kaffe hjem, så tror jeg at jeg må gjøre det litt oftere. Den kaffen som jeg kjøpte der smakte helt nydelig. Den duftet kjempegodt også. Lukten av nykvernet kaffe bredte seg over hele kjøkkenet da jeg åpnet posen, og brakte tankene tilbake til barndommens kolonialbutikker der all kaffe ble kvernet i butikken. Og smaken på den nykvernede kaffen? Den klarer jeg ikke helt å beskrive med ord. Men den var sterk og fyldig og smakte perfekt med en liten kake til.

IMG_0695.JPG

IMG_0694.JPG
Slik lager du god kaffe i presskanne:

– Mål opp 60 g filtermalt (eller presskannemalt) kaffe fra en nyåpnet pose. (Eller velg nykvernet)
– Kok opp 1 l vann.
– Fordel kaffen i bunnen av presskannen.
– Hell på halvparten av vannet og rør rundt et par ganger. Vannet skal ha en temperatur på 92-96 grader
– Ha i resten av vannet og sett lokket løst på.
– La stå 6 min. Press langsomt ned og server.
– Kokekaffe kan også brukes, la da kaffen trekke i 7 minutter.

IMG_0752.JPG

2 kommentarer

  1. Hva med å ønske deg en kaffekvern til jul, Bodil? Mathias maler alltid kaffen når han skal bruke den. Deilig lukt og deilig smak!
    Klem fra Berit

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: