En måned for å skrive

IMG_0455.JPGVisste du at det verden rundt i november pågår en skrivekonkurranse?

Det er ikke en konkurranse i ordets rette forstand, for en konkurrerer bare med seg selv. Nanowrimo står for National Novel writing month, og det er et skrivearrangement som har spredt seg verden over siden starten i 1999. Utfordringen ligger i å skrive 50 000 ord på 30 dager, og det betyr at en må skrive 12500 ord per uke. Romanen skrives på eget språk, og helst skal teksten være skjønnlitterær. Her kan du lese mer:Nanowrimo hjemmeside

Akkurat nå sitter det altså mange rundt om i verden og skriver på romaner, unge som gamle. I dette arbeidet er det hjelp og støtte å få, både fra hjemmesidene til virksomheten, og i lokale støttegrupper/chat. I Norge arrangeres det skrivemøter, som du kan du lese mer om på denne linken:
Nanowrimo Norge

Jeg for min del har absolutt ikke tenkt å skrive noen roman, men jeg synes dette er et kjempefint arrangement for å få folk til å skrive mer. Gjennom utdannelsen i Featurejouralistikk som jeg tok i vår, gjenoppdaget jeg gleden ved å skrive og bruke språket. Selv om jeg i det daglige ikke har så mye tid til å jobbe med tekster, synes jeg det er OK å skrive noen få ord hver dag. Dette arrangementet virker motiverende, og hvem vet? Kanskje jeg prøver meg på en lengre tekst denne måneden?

Tidligere blogginnlegg om det å skrive finner du her.

Spennende med skrivekurs

Litt om det å skrive

Litt om det å ta videreutdanning

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: