Landbrød

IMG_0171.JPGHer en oppskrift på et kjempegodt landbrød. Brødet passer fint som frokostbrød med pålegg, eller i matpakken. Det er også godt til suppe eller ost. Stekemetoden gjør at brødet får en sprø overflate.

LANDBRØD
1 stort rundt brød

1/2 pk gjær
2 små ts salt
1 ss honning
5 dl lunkent vann
3 dl fin sammalt hvete
7 dl hvetemel
1- 2 dl hvetemel til utbakingen

SLIK GJØR DU:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Ha i salt og bland i litt av vannet. Ha i honning. Rør til gjæren er oppløst. Ha i resten av vannet. Ha i melet og rør rundt med en tresleiv. Deigen skal være ganske løs. La deigen heve under et håndkle til dobbelt volum.
Smør en bakeplate eller ta på et bakepapir. Arbeid 1 – 2 dl mer mel i den hevede deigen mens den fortsatt er i bollen. Ha mel på bakebordet. Hell deigen over på bakebordet, og form til et stort rundt brød. Det er en fordel å ha mye mel på hendene. Ha det runde brødet over på bakeplaten, og skjær noen snitt i det med en skarp kniv. Heves i 20 minutter.

Mens brødet hever setter du ovnen på 250 grader. Stek brødet på midterste rille i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 200 grader og stek videre i 30 minutter ( evt noen minutter mer)

IMG_0173.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: