Landbrød

IMG_0171.JPGHer en oppskrift på et kjempegodt landbrød. Brødet passer fint som frokostbrød med pålegg, eller i matpakken. Det er også godt til suppe eller ost. Stekemetoden gjør at brødet får en sprø overflate.

LANDBRØD
1 stort rundt brød

1/2 pk gjær
2 små ts salt
1 ss honning
5 dl lunkent vann
3 dl fin sammalt hvete
7 dl hvetemel
1- 2 dl hvetemel til utbakingen

SLIK GJØR DU:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Ha i salt og bland i litt av vannet. Ha i honning. Rør til gjæren er oppløst. Ha i resten av vannet. Ha i melet og rør rundt med en tresleiv. Deigen skal være ganske løs. La deigen heve under et håndkle til dobbelt volum.
Smør en bakeplate eller ta på et bakepapir. Arbeid 1 – 2 dl mer mel i den hevede deigen mens den fortsatt er i bollen. Ha mel på bakebordet. Hell deigen over på bakebordet, og form til et stort rundt brød. Det er en fordel å ha mye mel på hendene. Ha det runde brødet over på bakeplaten, og skjær noen snitt i det med en skarp kniv. Heves i 20 minutter.

Mens brødet hever setter du ovnen på 250 grader. Stek brødet på midterste rille i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 200 grader og stek videre i 30 minutter ( evt noen minutter mer)

IMG_0173.JPG

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s