Med et åpent sinn

IMG_0151.JPGDet er tidlig søndagsmorgen og jeg burde sikkert fortsatt ha ligget under dyna og sovet, men siden vi har gått over til normaltid i løpet av natten, så er jeg tidlig oppe. Ute er det ennå ganske mørkt, men det lysner – litt etter litt. Slike morgener er jeg glad i. Å sitte og se på at dagen gryr over skogen. Duften av nykokt kaffe fyller kjøkkenet. Det fortsatt altfor tidlig å spise frokost.

I morgenstunden over kaffekoppen reflekterer jeg litt over dette gruket av Piet Hein:

“Hvor lyst, hvor lydt
er hver dags gry.
Hvert nu er nyt,
hvis du er ny”

Tenk så mange muligheter dagen kan ha hvis vi møter den med et åpent sinn. Uten forutinntatte holdninger, fastlåste prinsipper eller dogmer. Møter andre på en åpen, vennlig og respektfull måte. Og med åpenhet ta imot alt som kommer i løpet av dagen. Piet Hein er inne på noe der, – hvert nu er nyt, hvis du er ny.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: