Ost og vin er fint å servere en høstkveld

IMG_0130.JPGDisse bildene er fra en veldig hyggelig ost- og vinaften som jeg var på her om dagen. Og jeg må si, etter å ha vært på en slik vellykket sammenkomst, at jeg virkelig har fått øynene opp for hvor bra ost og vin passer som gjesteservering en høstkveld.

Et velfylt ostebord (eller ostefat), god vin, levende lys og et pent pyntet bord er nesten alltid en suksess. Ost- og vinkvelder blir ofte hyggelige fordi de er så uformelle. Folk kan gå og forsyne seg, bevege seg rundt, prate med hverandre og mingle. Ost og vin er også en type servering som det ikke er så altfor vanskelig å tilberede, og den passer å servere til mange.

Når der gjelder hva slags oster og tilbehør en skal velge, så er det opp til den enkeltes ønsker. På bordet som du ser på bildet er det i tillegg til ostene, godt brød, smør, kjeks, frukt, marmelade, grønnsaker, og bær.

Ellers noen tips fra Tine til osteservering:
Ostefat til hygge og fest

Og hva slags vin skal en servere til? Det kommer nok helt an på type ost, og på hva en liker best. Jeg er mest glad i rødvin til ost, men ser at flere og flere anbefaler hvitvin. Ellers kan Vinmonopolet gi utmerkede tips til hva slags vin som passer til de ulike typer oster.

IMG_0129.JPG

IMG_0128.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: