En flott utstilling

IMG_0079.JPGLars Jorde: Marken i Lillehammer 1906.

Av og til er det fint å kunne benytte søndagen til kulturelle aktiviteter. Det gjorde jeg i går. Da gikk jeg sammen med min mor og så utstillingen “Lillehammermalerne – maleri 1885-1960” på Maihaugen på Lillehammer. Utstillingen kureres av Lillehammer Kunstmuseum, og er en samproduksjon mellom Lillehammer Kunstmuseum og Maihaugen.

Det var virkelig en flott utstilling, og vi var glade vi tok veien dit. Mange fantastiske kunstverk var utstilt, og for oss som kommer fra distriktet var motivene også kjente og kjære. I tillegg til malerier, har utstillingen en kulturhistorisk del som viser kunstnernes plass i lokalmiljøet.

Lillehammermalerne er et begrep i norsk kunsthistorie. Av ulike årsaker dro byen til seg mange kunstnere fra slutten av 1800-tallet. I de nye nasjonalromantiske strømningene som preget tiden, var Gudbrandsdalen et yndet motiv, samtidig som det også i byen fantes kjøpere til kunsten. Mange ble også tiltrukket av lyset og klimaet på Lillehammer.

Noen flere bilder jeg tok på utstillingen:
Min mor beskuer de flotte kunstverkene.

IMG_1416
Kristen Holbø: Mot Balberg.

IMG_0069.JPGSå flott atelier! Har tilhørt maleren Alf Lundeby, og skal gjenskapes på Maihaugen.

2 kommentarer

  1. Flott omtale, men maleriet “mot Balberg” er malt av Kristen Holbø. Ikke sønnen Halvdan slik du skriver. I 1914 da bildet ble malt var Halvdan bare 7 år, og det er helt klart farens stil

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: