Datatrøbbel

IMG_0005.JPGDet har vært et lite opphold fra meg noen dager, og det skyldes at jeg har hatt visse problemer med dataen.

Som jeg har skrevet før, så blogger jeg nesten bare fra IPhone og IPad. Og da særlig fra IPhone. Det er en veldig enkel og grei måte å blogge på, synes jeg. Det går raskt unna å skrive på mobilen. Siden det er den jeg benytter mest, så blir det til at det også er der jeg lagrer det meste av det jeg skriver.

Det som skjedde her om dagen, var at jeg fikk et skikkelig crash på mobiltelefonen. Alt innholdet som jeg hadde lagret der, ble borte på et øyeblikk. Slettet ved en feiltagelse. Sukk. Jeg aner fortsatt ikke hva som skjedde, men plutselig satt jeg der med en mobiltelefon som var tilbake i fabrikkinnstillingene.

Absolutt alt jeg hadde lagret der ble altså borte, også bildene. Men de hadde jeg heldigvis sikkerhetskopiert til en skytjeneste, så de finner jeg igjen. Men ellers – alle notater, ideer til blogging som jeg har skrevet ned de siste månedene, dokumenter på Pages, sms’er , og en del blogginnlegg som jeg hadde skrevet på forhånd. Borte vekk, – som i en sekk.

Jeg er fortsatt litt rystet over hvor lett det er å slette alt innhold som ligger på en mobiltelefon. Men nå har jeg lært:)! Nå skal jeg skjerpe meg med backup-rutiner og sikkerhetskopiering, og bli flinkere til å lagre det jeg skriver på eksterne medier.

Nå er mobiltelefonen oppe og går igjen, heldigvis:). Alle apper og kontakter er tilbake, de fungerer som før. Men informasjonen som lå der er jo borte, så telefonen er fortsatt ganske tom. Ennå har jeg ikke fått lagret noe ny informasjon på min “nye” gamle mobiltelefon. Det er nesten som å begynne på nytt, som en tabula rasa – blank tavle. Gamle tanker og ideer er borte, notater og dokumenter. Nå er det bare å begynne å tenke nye tanker:).

2 kommentarer

  1. Såå kjipt! Føler med deg. Det rare er at det kommer til å komme nye og andre ideer som erter ut av en sekk i steden for de du mistet. God helg!

Legg inn en kommentar

%d