Salte mandler

20141014-232114.jpg

For noen få dager siden la jeg ut oppskrift på brente mandler, som enkelt kan lages i mikrobølgeovn. Oppskriften finner du her. I dag kommer oppskrift på salte mandler. Salte mandler er også veldig enkle å lage, de er sunne og smaker kjempegodt.

SALTE MANDLER
5 dl

Ingredienser
5 dl mandler, gjerne skåldede
1 ss olivenolje
1 ts salt

Forvarm ovnen til 165 °C. Bland olje, salt og mandler i en bolle så alle mandlene dekkes med olje og salt. Spre ut på et bakepapirkledt stekebrett og sett i ovnen. Rør litt i mandlene hvert femte minutt til de er gyllenbrune og velduftende. Dette tar ca. 20–30 minutter. Legg mandlene over på kjøkkenpapir og la de avkjøles helt, ca. 1 time, før du har dem i kremmerhus eller glass.

Holdbarhet: 2 uker, tørt, kjølig og mørkt.

Kilde oppskrift: Bama/ Lise Finchenhagen

20141014-232227.jpg

Leave a Reply