Mangolassi – en god frokostdrikk

IMG_3826.JPGJeg synes ofte det er OK å lage seg en frokostdrikk på morgenen, og etter at jeg fikk boka “500 smoothier og juicer” av ungene til bursdagen, har jeg fått en ny giv til å prøve litt forskjellige typer drikker. Boka har bevisstgjort meg på at det finnes utrolig mange spennende variasjonsmuligheter.

Oppskiften her er på Mangolassi. Lassi er en tradisjonell indisk yoghurtdrikk, opprinnelig blandet med vann og krydder til en skummende drikk. Her har jeg blandet yoghurten med melk, og smakssatt med mango og kardemomme.

MANGOLASSI

Frø fra to kardemommekapsler, eller 1/4 ts malt kardemomme.
1 mango skrelt og skåret i biter uten stein
2,5 dl melk
1, 75 dl yoghurt naturell
1 ts sukker (kan sløyfes)

Frøene knuses forsiktig i en morter. Alt has i en bolle og mikses med stavmikser i ett minutt til en jevn drikk. Has i et høyt glass og serveres straks.

IMG_3863.JPG

2 kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: