En søndagsfrokost med grove pannekaker

IMG_3681.JPGSøndagsfrokosten er et av ukens favorittmåltider for meg, da synes jeg det er koselig å lage noe ekstra og sitte lenge utover formiddagen og spise.

Disse grove frokostpannekakene som jeg legger ut oppskrift på her, er supre å lage til frokost på en søndagsmorgen. Eller når som helst ellers – på en hverdag, til lunch eller middag dersom du heller skulle ønske det. Pannekakene lages med grovt mel, og de er ikke søtet. Hvis du likevel skulle ønske dem litt søtere, er det bare å tilsette et par spiseskjeer med sukrinmelis, eller sukker. Her har jeg servert pannekakene med friske bringebær, litt rørt tyttebærsyltetøy, stekt bacon og flytende fjellhonning, – og med et dryss av sukrinmelis. Bon appetit:)!

GROVE FROKOSTPANNEKAKER

INGREDIENSER:
4 stk egg
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl lettkokt havregryn
1 l ekstra lett melk
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
2 ss smeltet smør
Fremgangsmåte

SLIK GJØR DU:
Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn. Rør sammen. Spe med halve melke mengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør til det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper. Rør inn resten av melken og melet. Til slutt røres salt og smør inn i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i ca 30 minutter. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i en øse med røre. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.

Kilde oppskrift: Melk.no

IMG_3680.JPG
IMG_3683.JPG

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s