Eple- og tyttebærbrød

Her en oppskrift på et supergodt og annerledes brød. Brødet fylles med to av sesongens beste råvarer, tyttebær og epler. I tillegg er det hasselnøtter i brødet. Brødet gir en fin variasjon til det vanlige hverdagsbrødet, og det passer også godt å bakes til spesielle anledninger, for eksempel til jul.IMG_3482.JPG
Eple og tyttebærbrød
1 stort brød


25 g gjær
3 ½ dl kulturmelk, romtemperatur
½ dl mørk sirup
½ ss salt
1 dl firkorn/eller havregryn
1 dl hasselnøtter, hakket
2 dl sammalt hvete
8 dl hvetemel
1 dl tyttebær
2 epler, utkjernet, i små biter

SLIK GJØR DU:
1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør den ut i kulturmelk og sirup. Tillsett salt, gryn og hakkede nøtter. Rør inn melet og kna deigen godt evt bruk kjøkkenmaskin. Tilsett tyttebær og epler til slutt. La deigen heve til dobbel størrelse i ca 1 time.
2. Sett ovnen på 200 grader. Rør om i deigen et par ganger, og hell den ned i en smurt form på 2 liter. Dytt deigen litt ned i formen og la den heve i 30 minutter til. Stek brødet i nedre delen av ovnen i 30-40 min. Ta ut brødet ut av formen og la det avkjøles på rist.

Tips 1. Dette er originaloppskiften som kommer fra et ukeblad. Jeg brukte noe mindre hvetemel i brødet enn det som står i oppskriften, (1 – 2 dl mindre), så det er viktig å prøve seg litt frem.

Tips 2. Sirupen kan erstattes med 4 – 5 ss brunt sukker. Bruk da litt mindre mel i brødet.

IMG_3480.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: