Bilder fra Venezia

IMG_3398.JPGJeg fikk lyst til å legge ut noen bilder fra Venezia i dag, fra ferien i sommer. Vi hadde virkelig en fin ferie i byen. Venezia er en magisk og spennende by, med en stolt historie. Republikken Venezia (697 til 1797) var i sin tid en mektig og betydningsfull handels- og sjøfartsmakt, og det bærer byen fortsatt preg av.

Det å besøkte Venezia er nesten som å reise tilbake i tid. Byen har stått uforandret i over 400 år, og overalt er det gamle bygg, palasser og kirker. Det er mange kanaler i byen. smug og gater. Gatene og smugene er trange med et helt spesielt fargerikt handelsmiljø. Mange av de gamle bygningene er blitt gjort om til hoteller, restauranter og museer, mens flere klostre er blitt gjort om til restaureringsatelierer for kunst. Ellers har Venezia har et stort utvalg av restauranter, med mange muligheter for kulinariske opplevelser.

De mest kjente landemerkene i Venezia er Markusplassen, Dogepalasset, Sukkenes bro og Rialtobroen. Jeg deltok på en fantastisk omvisning i Dogepalasset, og ble veldig begeistret for palasset som går for å være ett av verdens mest ikoniske historiske regjeringsbygg.

Noe av det som jeg synes gjorde Venezia så spesiell var alt vannet som var overalt. Byen ligger ikke så langt over havoverflaten og trues av oversvømmelser, og det virker nesten som om hele byen ligger ute i vannet. Venezia har 118 små øyer 150 kanaler og 409 bruer, og veldig mye ferdsel er knyttet til vannårer. Båten er det viktigste transportmiddelet. Bildet over viser gondoler ved Doge-palasset.IMG_3399.JPG
Gondol-kø
IMG_3401.JPG
Utsikt fra promenaden foran Doge-palasset
IMG_3400.JPG
Fotografering
IMG_3420.JPG
Promenaden Riva degli Schiavoni like ved Doge Palasset og Markusplassen
IMG_3421.JPG
Vittorio Emanuele II Monument
IMG_3396.JPG
Gondoler på Canal Grande
IMG_3408.JPG
Søyle med St. Teodor på Marcusplassen
IMG_3407.JPG
Campanile di San Marco. Klokketårnet som er et av symbolene på Venezia. Tårnet er 98,6 meter høytIMG_3423.JPG
Sukkenes bro, broen mellom avhørsrom i Dogepalasset, og det gamle fengselet på den andre siden av kanalen IMG_3397.JPG
De berømte tamme duene på Marcusplassen IMG_3392.JPGFra Markusplassen som er den store åpne plassen i Venezia. Dogepalasset i bakgrunnen

Reisetips til Venezia fra SAS

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: