En lørdags formiddag i byen

Jeg skal innrømme at jeg nesten hadde glemt hvor koselig det er å dra inn til byen på lørdagene. Det var noe jeg gjorde mye av før i tiden, i mine unge dager. Nå fylles helgene stort sett med andre aktiviteter. Men det er jo så koselig å dra inn til byen! Det ble jeg minnet på i går, da jeg tok turen inn til Oslo sentrum sammen med en venninne.
IMG_3306.JPGOg for en strålende dag! Det var et yrende folkeliv og stor stemning. Dette bildet er fra Astrup Fearnley Museet.
IMG_3308.JPGDette bildet tok jeg ved Kirkeristen, før vi gikk inn i Karl Johansgate.
IMG_3310.JPGDet virkelig store folkelivet var nok nede ved Aker brygge. Der var det matfestival, hvor de hadde et fantastisk utvalg av norsk tradisjonsmat. I denne boden kjøpte vi svele med hjemmelaget syltetøy.

IMG_3300.JPGUtsikt mot Akershus festning fra Aker brygge.
IMG_3301.JPGBåtliv ved Aker Brygge. Fra Aker brygge gikk vi videre ut på Tjuvholmen. Der var det koselige restauranter, gallerier, vakker beplantning, og et bymiljø som innbyr til aktivitet og rekreasjon i en kunstnerisk atmosfære:
IMG_3302.JPGFra Tjuvholmen.
IMG_3307.JPGUtsikt utover sjøen ved Astrup Fearnley Museet.
IMG_3305.JPGHus dekorert av Pushwagner.
IMG_3289.JPGSå var det tid for lunch, og den ble inntatt på italiensk restaurant – Olivia.
IMG_3303.JPGPå vei tilbake gikk vi forbi rådhuset.

Det blir nok ikke siste gang jeg drar inn til bylivet i Oslo på en lørdags formiddag. Vi hadde en veldig hyggelig dag, og storkoste oss. Vi shoppet ikke i det hele tatt, det var bare dagen for opplevelser. Og først langt ut på ettermiddagen var jeg hjemme igjen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: