Koselig ute på bærtur

IMG_2746.JPGKanskje skal du ut på bærtur eller på sopptur i helga? Akkurat nå er det høysesong for sanking og bærplukking. Det er fullt ute i skogen og på fjellet, av all slags gode bær. Blåbær, tyttebær, molter, krekling, rognebær for å nevne noen.

Jeg leste at bærplukking, safting og sylting nå er på vei opp igjen, etter å ha vært på nedadgående noen år. Og det er bra, for skogsbær og sopp er virkelig en fantastisk ressurs som bør tas vare på, Tenk mye godt en kan lage av det en finner i skog og mark! Og hvis en ikke kommer seg ut, er det lett å få tak i skogsbær og sopp på butikken også.

I min familie har vi alltid vært glade i å gå på bærturer. Da jeg var barn var det å gå på bærtur på sensommeren og høsten en fast aktivitet, og det er også en tradisjon jeg har forsøkt å bringe videre til mine egne barn. Matauken og det å få tak i gode bær til vinteren er viktig, men vel så viktig er det å komme seg ut i skogen og ut på tur. Det er så koselig å være ute i skogen på bærtur. Plukke litt bær her og der, og så ta seg en rast og spise nisten som følger med i sekken.

Og med dette bildet, fra en koselig bærtur på slutten av 60-tallet, ønsker jeg deg som titter innom denne bloggen en riktig god helg!

Legg inn en kommentar

%d