Perler er fine smykker

IMG_2570.JPG
Jeg har tidligere skrevet litt om ulike typer smykker her på bloggen, og disse innleggene finner du under kategorien Vintage design, eller ved å bruke søkefeltet.

Fikk lyst til å skrive litt om smykker i dag også, denne gang om perler. For jeg leste på et nettsted her om dagen at perler nå er på full fart inn igjen i motebildet, etter at motehuset Chanel tidligere i år lanserte perler som en del av tilbehøret til årets kolleksjon. Jeg har noen få perlekjeder i smykkeskrinet, men må innrømme at det ikke er av de smykkene jeg bruker aller mest. Men etter å ha tatt en titt på Chanels kolleksjon av store og små perlesmykker på motehusets hjemmeside, så lurer jeg på om jeg skal ta dem i bruk igjen.

Perler er virkelig kjempefine smykker som kan heve et antrekk. De kan brukes både til hverdag og fest. Gamle og nye perlekjeder kan brukes om hverandre, og en kan også bruke perlekjeder i forskjellige lengder sammen. Perler kan brukes enkeltvis, noen ganger som kjempeperler (som i årets kolleksjon hos Chanel), eller som ett enkelt halsgropsmykke.

Coco Chanel, grunnleggeren av motehuset Chanel var veldig glad i klassiske perler. Hun brukte perler til alt, fra den klassiske chaneldrakten til cardigan og “den lille sorte”. Hennes stil var enkel og likefrem, og hun skapte det som kalles unisex moten. Med bob-klippet hår; vide slengbukser, stripete skjorter og tøysko. Klær som vanligvis ble forbundet med et maritimt miljø. Og perlene fulgte alltid med som hennes signatursmykker.

IMG_2572.JPG

IMG_2574.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: