Lettlaget brød

IMG_2786.JPGDette er et veldig lettlaget brød, som passer å bake hvis en trenger brød i en fei. Det er et slags rørebrød; en bare rører sammen ingrediensene til en litt løs deig. Deretter helles deigen over i en smurt brødform (størrelse ca 1,5 liter) Brødet bakes med natron, og en slipper derfor unna både elting og heving. Brød bakt med natron smaker best samme dag som det er bakt.

Lettlaget brød
1 brød

3 dl sammalt hvete
3 dl hvetemel
1 ts salt
1 strøken ts natron
3/4 dl solsikkekjerner

3 dl kulturmelk eller yoghurt
0,5 – 1 dl lunkent vann
1 ss olje

Bland alt det tørre. Hell deretter over væsken, og rør til det blir en løs deig/røre. Ha deigen over i godt smurt form, evt bruk bakepapir. Dryss gjerne på litt ekstra solsikkekjerner. Stek på 180 grader i 40 minutter. Avkjøl brødet på rist, med et håndkle over.

IMG_2787.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: