De små enkle tingene i hverdagen er viktige

Her for et par år tilbake lanserte Rådet for psykisk helse en kampanje med tema hverdagslykke. Kampanjen gikk på å fokusere på småting en selv kan gjøre i hverdagen for å oppleve mestring og glede, – og hovedrådene som ble gitt gjennom kampanjen var: Knytt bånd, vær aktiv, vær oppmerksom og fortsett å lære og gi.

Jeg tror kampanjen hadde og har et svært viktig budskap. De små tingene som hverdagen består seg av, er av stor betydning for et godt liv. – Som å gi noen en hjelpende hånd. Eller å vise noen oppmerksomhet eller gi uttrykkk for takknemlighet. Noe så hverdagslig som å kjøpe noe ekstra godt til seg selv eller familien når en er på butikken, bake en kake, se et fint tv-program eller lukte på blomstene i hagen. Alt er småting, – hverdagens små aktiviteter- , som har betydning for mestring og hverdagslykke.

Kampanjen inviterer den enkelte til å handle og til gjennomføre selv; til å prøve ut ulike aktiviteter, og/eller søke opplevelser. I stedet for oppfordringer en ofte kan få om å “tenke positivt” eller se ” lyst på livet” oppfordres en gjennom kampanjen til å gjøre og gjennomføre. Og til å søke små eller store opplevelser i hverdagen. Selve handlingen og fokuset er av betydning; hva vi vier tid og oppmerksomhet. Her er plakaten som forteller om kampanjen, og her kan du lese mer om den.

20140824-232726.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s