De små enkle tingene i hverdagen er viktige

Her for et par år tilbake lanserte Rådet for psykisk helse en kampanje med tema hverdagslykke. Kampanjen gikk på å fokusere på småting en selv kan gjøre i hverdagen for å oppleve mestring og glede, – og hovedrådene som ble gitt gjennom kampanjen var: Knytt bånd, vær aktiv, vær oppmerksom og fortsett å lære og gi.

Jeg tror kampanjen hadde og har et svært viktig budskap. De små tingene som hverdagen består seg av, er av stor betydning for et godt liv. – Som å gi noen en hjelpende hånd. Eller å vise noen oppmerksomhet eller gi uttrykkk for takknemlighet. Noe så hverdagslig som å kjøpe noe ekstra godt til seg selv eller familien når en er på butikken, bake en kake, se et fint tv-program eller lukte på blomstene i hagen. Alt er småting, – hverdagens små aktiviteter- , som har betydning for mestring og hverdagslykke.

Kampanjen inviterer den enkelte til å handle og til gjennomføre selv; til å prøve ut ulike aktiviteter, og/eller søke opplevelser. I stedet for oppfordringer en ofte kan få om å “tenke positivt” eller se ” lyst på livet” oppfordres en gjennom kampanjen til å gjøre og gjennomføre. Og til å søke små eller store opplevelser i hverdagen. Selve handlingen og fokuset er av betydning; hva vi vier tid og oppmerksomhet. Her er plakaten som forteller om kampanjen, og her kan du lese mer om den.

20140824-232726.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: