Gode venner er godt å ha

IMG_2511.JPGTenk så hyggelig å få besøk av en god venninne som jeg har hatt i mange år. Det fikk jeg her om dagen. Da kom venninnen min Linda på besøk. Linda som jeg studerte statsvitenskap sammen med ved universitetet for lenge siden – på slutten av 80-tallet. Sammen gikk vi på forelesninger; på kollokvier og støttet hverandre i stort og smått opp gjennom studietiden. Som når vi tok eksamener, slet over bøkene, eller når vi strevde med den krevende hovedoppgaven.

Og i alle år har vi holdt kontakten, – vi har møttes jevnlig, og har snakket om løst og fast, og har delt sorger og gleder.

Tenk så mye vennskap betyr! Gode venner er godt å ha. En er heldig hvis en har god venn eller venninne. En som er der og stiller opp for deg når du trenger det, og som er til å stole på. En du kan snakke med hvis det er noe som plager, eller du kan fortelle gleder og gode historier til. Vennskap kan være så forskjellige; noen står en nærmere enn andre. Men alle må tas vare på, for vennskap må pleies for å vokse og gro.

Noen venner har en hatt lenge, mens andre har kommet til underveis. Og noen har du kanskje ikke møtt enda. Av og til så skjer det at en mister kontakten med gamle venner, for eksempel de en hadde i barndommen, gikk på skolen sammen med, eller studerte sammen med. Men det er jo så lite som skal til for å komme i kontakt igjen, hvis en ønsker det. Det er bare ta en telefon, eller sende en e-post med noen hyggelige ord.

IMG_2591.JPG

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: