Ripskake

I dag har jeg blant annet benyttet dagen til å plukke rips i min mors hage, og nå i ettermiddag er ripsen blitt renset og fryst ned, slik at jeg kan ta den frem til vinteren og bruke den til kaker, desserter og smoothies:). Men jeg fikk lyst til å bake en kake med noe av ripsen jeg plukket også, og valget falt på denne enkle og gode formkaken. Her er oppskriften:

RIPSKAKE
Ovn: 175 grader
ca 25 minutter

75 gram smør, smeltet og avkjølt
3 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
2 dl rips

SLIK GJØR DU:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig rundt til melet er blandet. Ha i det avkjølte smøret litt etter litt – rør det forsiktig inn. Smør en rund form godt, og strø med kokos eller brødrasp. Ha i røren, og fordel ripsbærene oppå røren. (De synker ned til bunnen av formen under stekingen). Stekes i 25 min på 175 grader. Server gjerne med is eller pisket krem.

Tips: Ripsen kan byttes ut med andre typer bær, for eksempel solbær eller blåbær.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: