Så fine retro-mønstre

20140725-000801-481558.jpg
Jeg synes det er koselig å ta i bruk gjenstander i retro-stil om sommeren. Når det gjelder dekketøy for eksempel, så er det fint å bruke til måltidene ute hagen, som den fine frokosten vi hadde her om dagen. Nå bruker jeg jo dette dekketøyet resten av året også, men jeg synes bare at fargerikt retro- dekketøy gjør seg særlig bra utendørs om sommeren. Mange retrogjenstander har også en veldig god design, som den røde skålen som du ser på bildet. Den er i lotus-mønster, – et veldig kjent mønster fra 60-tallet. Denne skålen er ikke fra den gang, men er i nyproduksjon. Jeg synes det er kjempefint at gamle stilige design-mønstre tas opp igjen, slik at vi kan glede oss over dem fortsatt i dag.

20140725-102505.jpg
Den andre skålen på bildet er arvegods fra min tante Olga; den har et russisk inspirert mønster. Også den synes jeg det er koselig å bruke. Det er så fint at vi i dag kan bruke gjenstander som tidligere generasjoner brukte i sitt kjøkken. De får meg til å tenke på tante Olga , og de andre tantene mine. Og barndommens hyggelige besøk i deres kjøkken i typisk 50-tallsstil, med voksduk på bordet, pastellfarger, gammeldags komfyr og geranium i vinduet.

20140725-103740-38260438.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: