Pannekakefrokost

20140703-105237-39157453.jpg
Av og til er det OK å unne seg en frokost med ordentlige amerikanske pannekaker, dvs. pannekaker som er mindre i størrelse og tykkere enn de som vanligvis serveres her hjemme. En slik pannekakefrokost smaker kjempegodt, og er også en fin variasjon til den tradisjonelle norske frokosten med brød, pålegg og kaffe/te. Men en frokost med amerikanske pannekaker er nok en litt søtere frokostvariant enn det vi er vant til – særlig fordi pannekakene ofte serveres med lønnesirup. Siden det er litt sukker i røren i oppskriften jeg legger ut nedenfor, har jeg droppet sirupen og servert pannekakene med friske bær i stedet. Og med et par skiver bacon. I denne oppskriften er det ikke bakepulver – likevel blir pannekakene like så fluffy som andre amerikanske pannekaker.

AMERIKANSKE PANNEKAKER UTEN BAKEPULVER

2,4 dl mel
1/4 ts salt
2, 4 dl melk
1/2 ts vaniljesukker (kan sløftes)
2 eggeplommer
3 eggehviter
0,5 dl sukker (kan sløyfes)

Smør til pannen.
Gir 8 til 10 pannekaker.
SLIK GJØR DU:

1. Bland mel, melk, vaniljesukker og eggeplommer til en glatt røre.

2. Blant eggehviter og sukker og pisk det med en håndmikser e.l. til det er stivt ( som når du lager marengs)

3. Rør forsiktig marengsmassen inn i egg, melk – og melblandingen. Ikke rør for mye, – blandingen skal være lett og luftig.

4. Ha i smør i en panne og la den bli varm. Ha i røre til ønsket størrelse på pannekaken. (F eks en halv øse) Stekes på svak varme på begge sider til de er brune.

Kilde: Bakerbettie.com

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: