Site icon Bodils lille blogg

Buffet på menyen i bursdagsselskapet

20140618-232651-84411366.jpg
Her om dagen fylte Eivind, sønnen i huset, år, og det måtte naturligvis feires med en bursdagsfest. Heldigvis var det fint vær, og familieselskapet kunne avholdes ute i hagen. Det ble til at jeg valgte å lage buffet – med litt middelhavsinspirerte retter.

Her er hva som ble servert i Eivind sitt bursdagsselskap ute i hagen. Menyen er beregnet til 8 personer.

BUFFET

– Ostepai med skinke og purre
– Ostepai med bacon og broccoli.

– Stekte tomater med basilikum og olivenolje. (Servert varme)

3 salater:

Salat med med avocado, rødløk og fetaost. Sitronvinagrette.

Salat med valnøtter, rødløk, fetaost, og sorte oliven. Vinagrette med balsamicoeddik.

Salat med ananas og agurk

Kalde retter:

Chevreost
Hvit camenbert
Blå castrello i skiver
Grønne oliven
Salamistenger – oppdelte
Reddiker
Salte kjeks

Se beskrivelser under bildene.


Kalde retter – se over.


Grillede varme tomater. En eske med mellomstore tomater delt i to. Strø over salt og klipp over basilikum ( evt 2 ts tørket) Ta over 2 – 3 ss olivenolje. Stekes til det er gyldent ca 20 minutter.

Først en seng med salat eller grønnkål. 2 – 3 avokado i terninger og en halv rødløk i skiver. Fetaost i terninger (et halvt glass) 1 ss sitronsaft, 1/2 ts sukker og 1-2 ss olivenolje blandes og slås over. Salt og pepper.


En seng av salat eller grønnkål. En halv rødløk i skiver. Et halvt glass med fetaost. 2 never med hakkede valnøtter. 1 ss balsamicoeddik, 2 ss olivenolje. Salt og pepper.


Salatseng, 1/2 boks ananas og 1/2 agurk i skiver. Balsamicovinagrette som over. Salt og pepper.

Oppskrift på ostepai med skinke og purre finner du på denne linken.


Denne paien fylte jeg med en pakke stekt bacon i terninger, og en kokt broccoli, – delt opp. Følg ellers oppskriften på ostepai i linken over.


TIPS: Jeg tror dette kan være en OK meny å servere dersom du skal lage mat til mange. Ostepai kan lages på forhånd i langpanner (evt varmes før servering) og salater kan lages i store boller. De kalde rettene er også enkelt å tilpasse til antall gjester i selskapet. Denne serveringen er heller ikke av de dyreste, og det er en ganske lett meny med lite kjøtt.