Villblomstenes dag

20140615-203506-74106513.jpg
Det er villblomstenes dag i dag, og den må naturligvis markeres her på bloggen. Jeg virkelig elsker villblomster, eller markblomster som jeg pleier kalle dem. Og markblomster, det plukker jeg jevnlig gjennom hele sommeren.

Også når jeg var liten elsket jeg markblomster. I blomstringstiden i juni laget jeg ofte blomsterkranser, – og ved St. Hans-tider la jeg alltid sju sorter blomster under hodeputa.Men mest av alt likte jeg å plukke ballblom. Ballblom både var og er min favorittblomst. Da jeg var liten synes ballblomen lignet på en rose, og jeg var sikker på at den hadde navnet sitt fordi en ballblombukett ville passe fint dersom en skulle ha på seg en ballkjole. For som brudebuketten hører til brudekjolen, hører ballblomen til ballkjolen, mente jeg.

Tenk for en rikdom vi har i markblomstene våre. Og det beste av alt, det er en rikdom som er tilgjengelig for alle. Alle kan glede seg over blomstene på marken.

På min lille tur i dag fant jeg både storkenebb, blåklokker, prestekrager og lupiner. Og jammen, jammen. Da jeg hadde gått et stykke dukket også min store favorittblomst opp langs veien. Og hvis du har lyst på enda litt mer sommerstemning etter dette, ta deg tid til å høre på klippet nedenfor fra filmen om “Emil i lønneberget” – “Ida’s sommervise”.

20140615-203521-74121752.jpg

20140615-203539-74139088.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=4Bkahcz3E1g

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: