En tre-retters meny

Her om dagen fikk jeg besøk, og for en gangs skyld hadde jeg lyst til å servere en tre- retters middag. Men maten måtte ikke være så altfor komplisert, siden dette var en helt vanlig ettermiddag med noe begrenset tid til matlaging. Det ble til at jeg valgte svinefilet fylt med svisker, persille og fetaost til hovedrett. Til forrett valgte jeg asparges med pinjekjerner og parmesan, og til dessert tilslørte bondepiker tillaget med aprikoskompott. Og det tok ikke så veldig lang tid å lage maten:). Menysammensetningen fungerte bra, synes jeg. Måltidet ble både fargerikt og variert, og det ble en god balanse mellom ulike smaker. Denne menyen er grei ved at mye av maten kan gjøres i stand på forhånd, og da blir det ikke blir så mye stress med matlaging når gjestene er der. Oppskriftene finner du under bildene.

20140429-235646.jpg
Forrett: Asparges, pinjekjerner, parmesanost og balsamicovinagrette.

20140429-235700.jpg
Hovedrett: Svinefilet fylt med fetaost, persille og svisker. Servert med poteter og rotgrønsaker i staver, sjysaus og tyttebærsyltetøy.

20140429-235709.jpg
Dessert: Tilslørte aprikospiker

Forrett med asparges, pinjekjerner og parmesanost
4 personer

8 asparges
8 ss pinjekjerner
Salat ca 1 – 2 dl pr. person
8 ss høvlet parmesan

Balsamicovinagrette:
3 ss balsamicoeddik
9 ss olivenolje
1 ts honning
Salt og pepper

Kjøres i stavmikser til vinagretten er godt blandet.

Slik lager du forretten:
Fordel salaten på fire tallerkner. Rist pinjekjernene i litt olje på pannen til de er gyldne. Strø de over salaten Kok aspargesen i littsaltet vann et minutt, og legg de også oppå salaten. Dynk deretter med vinagretten. Høvle parmesanost over til slutt.

Svinefilet fylt med fetaost og svisker. Med poteter og rotgrønsaker i staver, sjysaus og tyttebærsyltetøy
4 personer

Fylt svinefilet:
600-700 g svinefilet
Fetaost, ca en halv pakke delt i småbiter
12 – 15 svisker, delt opp i småbiter
1 fedd revet hvitløk
Persille 4 ss, hakket
Salt og pepper

Slik gjør du:
Skjær svinefileten på langs nesten halvt igjennom, og legg den flatt ut. Krydre godt med salt og pepper og litt revet hvitløk. Fordel svisker og fetaosten og persille på kjøttet og rull sammen til en tett rull. Ta matlagingshyssing rundt rullen, eller bruk trespid som er delt i to. Brun fileten på begge sider i smør eller margarin i en stekepanne, og la den ligge der litt.

Rotgrønsaker
Del opp 4 – 6 poteter, 2 gulrøtter og en halv liten kålrot i staver. Legg i en ildfast form, ha over litt olje, salt og pepper. Stekes i ovnen på 200 grader ca 10 minutter. Ta deretter formen ut av ovnen. Flytt den ferdig brunede svinefileten over i formen; legg den oppå grønnsakene. Demp varmen litt, og stek videre i 25 – 30 minutter. Stek med noen halve tomater ved slutten av steketiden. Anrettes på tallerken når det er ferdig stekt, og serveres med sjysaus ( eller fløtesaus) og tyttebærsyltetøy.

Tilslørte aprikospiker
2 ss smør
Brødrasp (gratineringsmel) ca 2 dl
2 – 3 ss brunt sukker
1 ts kanel
1 pakke aprikoskompott
1,5 dl fløte
1,5 dl matlagingsyoghurt
2 – 3 ts sukker

Smelt smøret i pannen, og ha i brødrasp, brunt sukker og kanel. Stek noen minutter til blandingen er brun. Avkjøl. Pisk fløte til krem og bland i matlagingsyoghurt og sukker. Legg aprikoskompott, brødblanding og kremblandingen lagvis i et glass og server.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: