Lakseburger

20140427-211010.jpg
I dag en oppskrift på lakseburger her på bloggen. Denne er veldig lettlaget, siden den lages av kokt fisk. Lakseburgeren er et godt alternativ til mer tradisjonelle retter med laks, og burgeren smaker også veldig godt. Den er sunn også, særlig hvis den serveres med varierte grønnsaker, og et hamburgerbrød som er litt grovt. Lakseburgeren er grei å lage hvis du har laget litt for mye laks til middag en dag, og sitter igjen med rester av kokt fisk. Ellers kan andre typer kokt fisk også benyttes.

LAKSEBURGERE
2 – 3 stk.

250 gram laksefilet uten skinn (eller tilsvarende mengde ferdig kokt)
1/2 liter vann og en ts salt til å koke fisken med
2 ss finhakket løk
2 ss brødrasp (gratineringsmel)
1 egg
1-2 ss hakket persille (kan sløyfes)
Salt og pepper
Smør til steking

Kok opp vann og legg i fisken. La den trekke i vannet 7 – 8 minutter. La den avkjøles noe. Mos med gaffel fisken i en skål, bland i løk, persille, strøbrød og egg. Massen blir litt grovaktig. Forme til tre lakseburgere. Krydre med litt salt og pepper og stek dem ca 3 minutter på hver side. Serveres med hamburgerbrød, gjerne litt grovt. Salat, agurk, sylteagurker, løk (eller purreringer) og sitron smaker godt til. Eller andre grønsaker etter ønske. Jeg serverte lakseburgeren med en saus laget av creme fraish (3 dl), hakket persille (2 ss) og litt revet hvitløk (1 fedd).

Tips til variasjon: Også andre typer kokt fisk kan brukes i burgeren. Bruk da tilsvarende mengde.

20140427-211020.jpg

20140427-211029.jpg

20140427-211036.jpg
Oppskriften er litt videreutviklet, og kommer opprinnelig fra en kokebok av Anna Bergenstrøm.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: