Forpint og besværet

20140319-203440.jpg
I dag har det ikke helt vært dagen her i gården. Jeg har bare ligget på sofaen, helt slått ut av forkjølelse. Har prøvd alle mulige kjerringråd etter tur – både hvitløk, te med sitron og honning, paracet, C-vitamin, og nesedråper osv… Nå satser jeg på at ett av dem hjelper slik at jeg er back in business i morgen. Noen pene blomster på bordet hjelper forresten alltid, enten man er forkjølet eller ikke:).

Her et lite gruk av Piet Hein som passer for dagen:

Jeg er så forkjølet, forpint og besværet,
og det er så synd og så trist,
og jeg er så syg, som ingen har været –
siden jeg var det sidst.

Og jeg ligger i sengen og tænker kun på,
at jeg har det så vederstyggeligt,
og er så elendig og mishandlet, åh!
Og det er i grunden så hyggeligt.

20140319-203509.jpg

2 kommentarer

  1. Så dumt Bodil, håper du er bedre igjen! Du vet kanskje at hvitløken må innhaleres? Dvs at du må skrelle et fedd, kløve det i to og putte inn i hvert nesebor. Ta deg 15-20 minutter med dette på sofaen, og vips, du er frisk etterpå. Men du må gjøre det i det du kjenner at forkjølelsen er i anmars! Men det hjelper/lindrer etterpå også, men da må du kanskje gjenta det et par ganger. Det er nesten uvirkelig hvor stor effekt hvitløken har når du bruker den på denne måten. Verdt å prøve! Jeg har brukt det i ca 20 år, og jeg kan telle på én hånd de gangene jeg har blitt forkjølet i denne tiden, – men aner ikke hvor mange ganger jeg har vært helt på kanten, med frostrier og hodepine og muskelverk – og står opp igjen frisk etter en el to runder med hvitløk i nesen. 🙂 God bedring!

    1. Tusen takk for det gode kjerringrådet, Cecilie – det skal jeg virkelig prøve neste gang forkjølelsen kommer snikende. Jeg var virkelig utslått på onsdag, men kom meg etterhvert – og er stort sett bra nå:) Ønsker deg en fin uke:)!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: