En hage i varme farger

20140313-220553.jpgHagen min er anlagt slik at den er delt i to deler, en liten foran huset, og en litt større bak huset. I de to atskilte hagene har jeg valgt å satse på litt forskjellige fargeuttrykk. Bildene her er fra hagen bak huset. I denne hagen har jeg plantet ulike typer blomster i gule, hvite og rustrøde nyanser. Gjennom hele sommeren kommer det blomster rundt denne fargeskalaen. Tulipaner og bjørkebladspirea, ballblom, prakthumleblom og Maria Nøkleblom for eksempel – kommer tidlig på sommeren. Senere på sommeren kommer stauder som f eks fagerfredløs, purpursolhatt, storstjernskjerm og brannliljer, ryllik og roser. Endelig kommer georginer, og sommerblomster som er sådd, og høstblomstrende stauder som f eks sedum. Jeg tenkte meg ganske lenge om før jeg satset på denne fargeskalaen, for selv om det er en del hvite blomster innimellom, så er det jo ganske friske farger. Men jeg er veldig godt fornøyd med valget. Hagen er fargerik, frodig og gir mye energi – og den gir mange flotte buketter. Planen for denne hagen i år, er at jeg skal fradele og replante noen av plantene, bytte litt jord slik at blomstringen blir enda bedre, og plante noen nye stauder innimellom. I morgen på bloggen viser jeg bilder fra hagen foran huset som har litt andre farger.
20140313-220628.jpg

20140313-220724.jpg

20140313-220758.jpg

20140313-223110.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: