Blomster i krukker

20140311-214226.jpg
På noen av bildene her, ser du hva slags blomster jeg valgte i blomsterkrukkene utenfor huset i fjor Jeg satser alltid på lettstelte og “bankers” sommerblomster som jeg vet vil blomstre rikt i sola f eks:
Petunia
Sulfina
Margerittkrage
Tagetes
Spansk margeritt
Margerittkrage
Cosmos
Lobelia
Slyngpelargonia
Stemor
Pelargonia
Jeg har ikke prøvd meg på krukker i skyggen enda, kanskje jeg prøver i år – for å få en enda mer spennende krukkehage. Kombinasjonene er utallige når det gjelder å velge ut blomster, det finnes så mange spennede typer i handelen.
Valg av krukker er viktig, det gir et veldig artig inntrykk å bruke litt forskjellige krukker og kar – f eks sinkbøtter, kurver, bokser, leirkrukker osv.Vanning av krukkene er også viktig, de må ikke tørke ut – men heller ikke bli for våte. Man må se an hver enkelt plante hva den trenger. God jord er stikkord for fine planter, og godt med gjødsel – innimellom. Ikke for ofte. Jeg bruker nesten alltid naturgjødsel, vanligvis hønsegjødsel.
Jeg har ennå ikke prøvd stauder, jordbær, bærbusker eller krydderurter i krukker enda, kanskje jeg prøver det i år også.
Ellers tror jeg på variasjon og fornyelse i krukkene fra det ene året til det andre. Kanskje det blir noen helt nye farger og blomster i år? Se bildene nederst, for litt forskjellige kombinasjoner. De fleste bildene fra Pinterest.

20140311-214245.jpg

20140311-214233.jpg

20140311-215518.jpg

20140311-221439.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply