Blomster i krukker

20140311-214226.jpg
På noen av bildene her, ser du hva slags blomster jeg valgte i blomsterkrukkene utenfor huset i fjor Jeg satser alltid på lettstelte og “bankers” sommerblomster som jeg vet vil blomstre rikt i sola f eks:
Petunia
Sulfina
Margerittkrage
Tagetes
Spansk margeritt
Margerittkrage
Cosmos
Lobelia
Slyngpelargonia
Stemor
Pelargonia
Jeg har ikke prøvd meg på krukker i skyggen enda, kanskje jeg prøver i år – for å få en enda mer spennende krukkehage. Kombinasjonene er utallige når det gjelder å velge ut blomster, det finnes så mange spennede typer i handelen.
Valg av krukker er viktig, det gir et veldig artig inntrykk å bruke litt forskjellige krukker og kar – f eks sinkbøtter, kurver, bokser, leirkrukker osv.Vanning av krukkene er også viktig, de må ikke tørke ut – men heller ikke bli for våte. Man må se an hver enkelt plante hva den trenger. God jord er stikkord for fine planter, og godt med gjødsel – innimellom. Ikke for ofte. Jeg bruker nesten alltid naturgjødsel, vanligvis hønsegjødsel.
Jeg har ennå ikke prøvd stauder, jordbær, bærbusker eller krydderurter i krukker enda, kanskje jeg prøver det i år også.
Ellers tror jeg på variasjon og fornyelse i krukkene fra det ene året til det andre. Kanskje det blir noen helt nye farger og blomster i år? Se bildene nederst, for litt forskjellige kombinasjoner. De fleste bildene fra Pinterest.

20140311-214245.jpg

20140311-214233.jpg

20140311-215518.jpg

20140311-221439.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: