Artig med gamle postkort


Jeg synes det er veldig artig med gamle postkort. Nå er det ikke slik at jeg samler på slike postkort dessverre, men jeg kan godt forestille meg at det er en morsom og en interessant hobby. Gamle postkort representer jo en helt annen tid, og bildene på postkortene er ofte så annerledes fra nåtiden at de blir artige av den grunn. Gamle postkort er også interessante ut fra en lokalhistorisk synsvinkel. De fleste postkort viser jo gode bilder fra byer og steder i Norge, og postkortene kan gi mye verdifull informasjon om både handelsliv, kultur- og severdigheter på disse stedene i vår nære fortid. I tillegg er bildene av og til også arrangert og stilt opp på en litt kunstig måte, og da blir de nærmest blir litt “kitsch-aktige”. Og av den grunn nesten fornøyelige:) Postkortene over har jeg søkt frem på nettet, og de fleste av dem viser motiver fra min gamle hjemby på Lillehammer. Veldig artige bilder synes jeg, og de har virkelig et nostalgisk sus over seg. Postkortene er nok utgitt av Norrmanns kunstforlag.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: