Spaghetti carbonara

20140216-004329.jpg
Her følger oppskrift på Spaghetti carbonara, en enkel og lettlaget pastarett.

SPAGHETTI CARBONARA
Til 3-4 personer

300 g spaghetti
100 g bacon – oppskåret i passelige biter (eller røkt sideflesk)
2 egg
4 ss fløte
100 g revet parmesanost
Pepper fra kvern

1 ss olje + litt salt i kokevannet
Hakket persille til å drysse over.

SLIK GJØR DU:
Kok spaghetti etter anvisningen på pakken. Stek deretter baconet i en stor stekepanne (eller kjele) over middels varme noen minutter til det er gyllenbrunt. Visp egg, fløte og halvparten av osten til blandingen er luftig. La pastaen renne godt av i er dørslag, og hell den rykende varme pastaen over i stekepannen og bland godt med baconet. Sett stekepannen litt på siden av platen. Hell eggeblandingen i den varme pastaen litt etter litt, og rør godt hver gang slik at eggeblandingen ikke stivner men forblir kremaktig. Mal over rikelig med pepper. Server retten straks og dryss over resten av parmesanosten og hakket persille. (eller frisk hakket basilikum)

20140216-004353.jpg

20140216-004430.jpg
TIPS: Jeg synes Spaghetti carbonara passer fint å servere i små lag, f eks til 2 – 3 personer. Den passer også veldig fint å servere til lunch. Foccacia-brød smaker godt til.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: