På shopping i København

Vi tilbrakte helgen i København, og på lørdag gikk vi rundt i byen og handlet. Det er virkelig kjempefint å handle i København, vi var innom mange spennende butikker. Og så mange fine handlestrøk! Vi holdt oss mest i handlegatene ved siden av hovedgaten Strøget, på begge sider, men ikke så mye på selve Strøget. Jeg shoppet ikke så veldig mye, men litt ble det jo. Den yngre garde som var med, handlet mer -blant annet mye fine klær. Her følger noen inntrykk fra shopping-turen vår på lørdag. Den første gaten vi gikk til var Strædet.

Strædet
Vi gikk fra Vesterbrogade til Rådhuset, tok til høyre og deretter inn i Stædet, – en sidegate som går parallelt med Strøget. Der var det veldig mange spennende butikker! Designbutikker, håndverk, antikk, klær, smykker og mye mye mer. Og koselige uterestauranter.

20140203-090500.jpg
Bilde fra Strædet. Butikken her het Luprazak, og solgte blant annet kjoler.

20140203-090525.jpg
Spennende butikk med treleketøy i Strædet, –

20140203-090627.jpg
– og koselige uterestauranter. Her er en av dem.

Magasin (uttales Magas’eng)
Da vi hadde gått opp Strædet, havnet vi på et stort kjøpesenter – Magasin. Veldig mange fine klesbutikker. Og jeg ble veldig begeistret for det fantastiske matmarkedet i underetasjen. Lakris er forresten årets store hit. Magasin hadde et eget lakrisutsalg, og slike utsalg var det flere andre steder i byen også.

20140203-090757.jpg
Vin, te, lakris. Lekker frukt og lekre grønsaker – og mye mer i matmarkedet!
Illum
Så gikk vi ut på Strøget igjen, og gikk videre til Illum. Veldig mye fine klær, som den yngre garde shoppet, mens jeg gikk til fantastiske Illums bolighus:

20140203-090905.jpg

Købmagergade
Fra Illum gikk vi videre til Købmagergade, bare noen minutter unna. Et veldig fint handlestrøk. Mange fine klesbutikker, der den yngre garde igjen handlet klær. Jeg var innom en interiørbutikk som jeg synes var kjempefin – Plint (se bildet nedenfor) Det var mange spennende butikker også i sidegatene til Købmagergade.

20140203-091521.jpg

A.C. Perch’s thehandel
En helt fantastisk tebutikk som lå i en sidegate til Købmagergade. Den var bitteliten, og det var kø nesten utpå gaten. (Kronprinsensgade 5)

20140203-090950.jpg

Restaurant Nova
Lunchen inntok vi på restaurant Nova – Skindergade 34 – en italiensk restaurant med god meny, og uten de helt stive prisene. Veldig koselig interiør. Det var forresten mye billigere å spise og drikke i København enn f eks i Oslo. Vi spiste på gode restauranter, men ikke på de dyreste.

20140203-091642.jpg
Ellers var Bar’vin – Skindergade 3, også en spennede bar/ restaurant som vi var innom. Denne lå ved Cafeteateret.

Vesterbrogade
Vårt hotell lå på Vesterbrogade, og også der var det fint å handle. Mange fine butikker og restauranter. Vi var ikke innom så mange av butikkene her, siden vi la handleturen til litt andre strøk, men vi var innom noen. Jeg handlet f eks et par Marimekko-kopper på butikken Artium i Vesterbrogade, og vi spiste på Restaurant Frascati og Jensen Bøfhus. Ikke av de dyreste, men veldig god mat. Vi koste oss. Vi hadde fått anbefalt restaurantene LeLe og Madhallen på Vesterbrogade også, men dit kom vi oss ikke. Så de prøver vi neste gang:). Videre hadde vi fått anbefalt baren Lidlkoeb (Vesterbrogade 72 b), men den tar vi også neste gang:)

1 kommentar

  1. Kjempefint blogginnlegg fra en flott by! Syntes igrunn København har det meste med fantastisk mat, spennende shoppingmuligheter og så er jo det en fin by i tillegg.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: