Spansk tortilla

20140118-225023.jpg
Spansk tortilla har ingenting med de tørre tacolefsene som man får kjøpt i butikken å gjøre. Spansk tortilla er en slags tykk omelett, som har likhetstrekk med vår hjemlige bondeomelett. Jeg husker første gang jeg smakte spansk tortilla. Det var i London, – jeg bestilte retten til lunch, og ante ikke hva jeg hadde i vente. Og ble gledelig overrasket. Tortillasen jeg spiste da var nok godt krydret, sannsynligvis med chilikrydder, og ble servert med en salat, et godt brød og et glass hvitvin. Etter den gangen synes jeg spansk tortillas er en av de bedre rettene, når man har lyst på en smårett, eller når man vil ha noe enkelt til lunch.

SPANSK TORTILLA

Til 2 – 3 personer
Ovn 200 grader.

350 g potet (ca 4 stk mellomstore)
75 g løk (ca 1 løk)
1 fedd hvitløk
1 – 2 ss olivenolje
1/2 til 1 ts salt
4 egg
2 ss melk eller vann
Godt med pepper

SLIK GJØR DU:

1. Skrell løken og skjær den i tynne ringer.

2. Skrell potetene og skjær de i tynne skiver (Jeg brukte ostehøvel).

3. Pisk egg sammen med melk og salt.

4. Varm oljen i pannen og ha i løken og surr den over svak varme i ca 5. minutter. Mot slutten av steketiden has et fedd med presset hvitløk i som surrer med en liten stund.

5. Ha så i de tynne skrelte potetene og la de surre med ca 15 minutter til de begynner å bli møre, ha gjerne på et lokk. Rør rundt av og til slik at potetene blir jevnt stekt, men ikke så mye at de blir most. Det er viktig at varmen ikke er for sterk, løken og potetene skal ikke stekes slik at de blir brent, alt skal være blankt.

5. Ha løk og poteter over i en ildfast form. Dryss over godt med pepper. Ha deretter over eggeblandingen.

6. Stek den spanske tortillasen i ca 20 minutter i ovnen på 200 grader. Sjekk med en pinne om potetene er møre og eggeblandingen har stivnet.

7. Godt brød og en tomatsalat smaker godt til.

Tips: Skal du lage til flere går det fint an å doble oppskriften. Et annet tips er å lage retten i en liten ildfast form med litt høye kanter. Da kan du servere tortillasen i høye, flotte stykker, slik jeg fikk den servert i London:).

20140118-225304.jpg

20140118-225315.jpg

20140118-225327.jpg

20140118-225337.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: