Kunsten å slappe av i helga

20140118-230811.jpg
Nå for tiden er det slik at tilværelsen er veldig planlagt og organisert for mange mennesker. Gjennom uka så er det så mye som skal skje, og så mye man skal delta på. Så mye som skal oppleves, og så mye en må forholde seg til. Planer legges, både på jobb og hjemme, for ukevis av gangen. Og da er det ikke det minste rart synes jeg, at mange blir både stresset og slitne, demotiverte og uinspirerte, og føler at de mister overskuddet. For noen går det så langt at de blir syke av det. I denne samfunnsutviklingen tror jeg at helgene blir viktigere og viktigere for rekreasjon og hvile, for å ivareta mental helse, og for å opprettholde sin energi og sitt overskudd. Men det gjelder å ikke gå i planleggingsfella i helgene også, slik at helgene blir like så travle som ukedagene. Jeg tror på å gjøre ting i helgene som bygger opp både ånd, sjel og legeme, og da er det viktig å velge akkurat det som passer best for deg og dine, – for alle er forskjellige. Her er noe av det jeg gjør for å finne hvile i helgen, (og av og til i ukedagene også):
– Lese gode bøker.
– Se på filmer og gode tv- programmer (Gjerne selvvalgte på Ipad).
– Fotografere.
– Et aktivt uteliv. For min del – alltid ut på tur. Det er massevis av spennede muligheter når det gjelder å gå tur, enten i bygater, på fjellet, ved sjøen osv…
– Noen ganger gjøre ingenting. Bare sitte foran peisen, drikke te og stirre inn i flammene.
– Bruke litt god tid på matlaging – og spise den sammen med familien, eller noen ganger invitere noen og andre ganger besøke noen. Eller lage et godt måltid til seg selv.
– Også øver jeg meg på å slå av mobil og IPad i helgene (men har ikke lykkes helt enda:))

20140119-111102.jpg

20140119-111130.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: