Noen enkle tapas i en fei

20140102-214955.jpg
Av og til er det OK å senke ambisjonsnivået når det kommer gjester, og bare servere noe veldig enkelt som det ikke tar så lang tid å forberede. For det viktigste er å møtes, uten at man nødvendigvis må sette i gang så mye tidkrevende matlagning. Selskapene med fine menyer kan vente til en annen gang. Før jul fikk jeg gjester, og besøket var ikke avtalt så lang tid i forveien, så det måtte bli noe veldig enkelt. Valget falt på tapas av typen “ferdigkjøpte” dvs tapas som nesten ikke krever noen forberedelser, uten å kjøpe dem da. Bare litt oppkutting. På bildet over ser du hva serveringen ble denne kvelden. Nedenfor et forslag til en oppskrift på en enkel tapasserving.

ENKEL TAPASSERVING I EN FEI

– Pølse – pepperoni eller chorinzo

– Spekeskinke skjært opp i passende biter

– Ost i skiver eller terninger – gjerne vellagret

– Oliven i en skål

– Chips (eller nøtter)

– Oppskjærte grønsaker f eks gulerøtter og agurk i staver, sukkererter, cherrytomater, melon e.l.

– Dipp f eks rømme smakt
til med litt hvitløk

– Landbrød i små serveringsbiter.

Legges i skåler og på fat. Serveres med farris, eplemost, vin e.l.

Etter dette serverte jeg kaffe, te og satte frem favoritt-sjokoladen.

20140102-220134.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: