Et juleminne #1

20131209-194150.jpg

Her kommer et blogginnlegg fra “gamle dager” på 60-tallet da jeg vokste opp. Bildet er fra min fars fotoarkiv, og er tatt på Lillehammer en gang før jul i året 1966. Bildet viser byens bryggerinisser som kommer kjørende med hest og slede forbi boligstrøket der vi bodde. På Lillehammer var det nemlig et årvisst fenomen at nisser fra Lillehammer bryggeri kom kjørende med hest og slede gjennom byens gater og boligstrøk før jul. Bryggerinissene kjørte rundt i gatene, og de deltok også i julegateåpningen i byen. Det ble liksom ikke jul fullt og helt før vi hadde sett bryggerinissene. Det ble naturligvis stor ståhei og jubel akkurat denne førjulsdagen i 1966 da vi fikk høre bryggerinissene komme kjørende utenfor huset der vi bodde. Alle barna i nabolaget løp ut og stormet etter nissene. Noen fikk til og med sitte på sleden. Selv om jeg var ganske liten den gangen, kan jeg huske opprømtheten og fasinasjonen. Tenk, ekte nisser som kommer kjørende forbi! Det er synd at det ikke finnes bryggeri-nisser, eller andre nisser, nå for tiden som kjører rundt med hest i boligstrøkene, i gater og til skolene. For barn er det ihvertfall en juledrøm som går i oppfyllelse når nissen kommer kjørende med hest og slede, og særlig når de kommer kjørende forbi huset der du bor:)

20131209-194208.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: