Morgenstund i november

20131128-082704.jpg

Det er tidlig novembermorgen, og ute er det så mørkt så mørkt. Det har vært dager da det har vært lettere å stå opp. For i den mørke novembermorgenen er det som om alt går litt tyngre. Det kreves litt ekstra innsats på dager som denne. Jeg tenker tilbake på sommeren, på tiden da dagene og nettene var lyse. Da jeg kunne sitte ute og spise frokost i hagen før jeg gikk på jobb.
Og akkurat på denne dagen i slutten av november, så virker det som om det er så lenge til alt. Det er lenge til jul, og det er lenge til sola snur. Og det ser ut til at det er lenge til skisesongen, som jeg ser frem til, starter også. Og enda lenger er det til våren
og til lysere dager. Men så tenker jeg at det må være mulig å snu perspektivet litt, slik at den mørke tiden blir litt lysere. Det gjelder nok å tenke annerledes, og fokusere på det som gjør dagene lettere. Fokusere her og nå. For meg handler det om å være sammen med mennesker som gir energi og som jeg liker å være sammen med, og det handler om å gjøre hyggelige ting. Jeg gleder meg til førjulstiden, og ser frem til koselige sammenkomster, tradisjonsrike førjulsaktiviteter og julekonserter med julestemning.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: