Interessant bok om blogging

20131118-215939.jpg
Her om dagen var jeg på et boksalg, og det var jo et OK sted å gå akkurat nå når vi nærmer oss jul. Nå skal jeg ikke si så mye om de bøkene jeg kjøpte av naturlige grunner, annet enn å si litt om boken som du ser på bildet over. 123 blogg, skrevet av Thomas Moen. Siden jeg har blogget i litt over et år nå, synes jeg boken var interessant å lese. Den gir mange gode perspektiver på og innspill til det å blogge. Innledningsvis sies det litt om hva det innebærer å blogge, og hva man kan fylle en blogg med. Videre litt om bloggskikk, lover og regler. Her er noen eksempler fra boken, fra kapittelet “Hvordan få flere til å besøke bloggen”:

– Lag godt innhold, og ha fokus på dette først og fremst
– Sjekk statistikken og se hvilke innlegg som har mest kommentarer, blir mest delt etc
– Vær tro mot deg selv og de målene du har satt deg , ikke bare skriv innhold du håper andre vil like.

Driv nettverksbygging dvs på sosiale medier som Facebook, Tvitter og e-postliste, f eks ved å:

– Opprette en Facebookside med eget navn evt navnet på bloggen, og inviter venner som du mener vil ha verdi av å lese bloggen din. Bruk siden aktivt. Legg ut innlegg, skriv noen kommentarer.
– Opprett en tvitterprofil i eget navn, bruk tid på å finne mennesker som er interessante og følg dem. Bruk tid på å lære Twitterkutyme. Her anbefales å se Elin Ørjasæters Youtubevideoer om temaet. Deretter kan man begynne å dele. Twitter er et mer profesjonelt nettverk hvor man deler faglig innhold mer enn personlig. Dialog er avgjørende.

Her er linken til boken hvis du vil skaffe deg den:

Blogg 123

Legg inn en kommentar

%d