Om å holde foredrag

Akkurat nå sitter jeg og skriver på et foredrag som jeg skal holde i Rotaryklubben neste uke. Og selv om jeg har holdt foredrag og presentasjoner mange ganger før, så synes jeg alltid det er litt skummelt å holde slike foredrag. Jeg er helt avhengig av å forberede meg, jeg hadde nok ikke klart det uten. Når det gjelder presentasjoner, så er jeg opptatt av at de skal være informative og ikke ha så altfor mye tekst. Da er det bedre med bilder som liver det hele opp, synes jeg.
Og så må ikke presentasjonen være for lange, for jeg kjeder meg selv lett hvis presentasjonene og foredragene blir for lange. Men det som er viktigst etter min mening, er å snakke om temaer som skaper engasjement, og som jeg har kunnskap og erfaring fra. For mange år siden, før jeg var blitt vant til å holde foredrag, så synes jeg det å holde foredrag var mye skumlere enn det jeg synes nå. Men jeg forbededte meg godt og trente på å gå gjennom foredraget ved å snakke høyt til meg selv foran speilet. Og det hjalp veldig mye.

20131105-215447.jpg

1 kommentar

  1. Skulle gjerne ha hørt på deg! Jeg jobber litt igjen, så nå merker jeg at jeg bare for lest bloggen din i klumper. Men jeg gleder meg like mye over den 🙂 !

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: