Litt innhøsting fra hagen

20130914-211031.jpg

I løpet av sommersesongen har jeg flere ganger kunnet høste inn grønsaker fra egen avling, og på bildet ser du hva jeg høstet inn da jeg var ute i kjøkkenhagen i går. Vi har nemlig en liten kjøkkenhage utenfor i hagen, og den er ikke stor – den består kun av fire plantekasser. Den lille kjøkkenhagen ble laget i fjor ved bruk av pallekarmer som ble satt oppå hverandre, og blogginnlegget fra fjorårets kjøkkenhageetablering kan du se her.

Både i fjor og i år har vi hatt stor glede av plantekassene. I en av kassene har jeg plantet urter, og de benyttes ofte i matlagingen for eksempel til kryddersmør eller i urtesauser. I en annen av kassene har jeg sådd ettårige sommerblomster, og der blomstrer erteblomstene flittig akkurat nå. I resten av kassene har vi hatt grønsaker, og jeg har med jevne mellomrom kunnet høste inn både squash, tomater og poteter fra kassene. Det er en veldig artig hobby å dyrke grønsaker selv synes jeg, og selv om det ikke er så stor plass i plantekassene er det likefullt mulig å få frem en fin liten avling. Og nå kan jeg se frem til en middag med selvdyrkede grønsaker på bordet en av dagene.

20130914-211047.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: