Kardemommekake

20130813-222342.jpg

I går fikk jeg lyst på noe godt til teen, men jeg måtte finne noe som det gikk litt raskt å lage, siden jeg også måtte få unna litt hagearbeid på ettermiddagen i går.Så valget falt på en enkel kardemommekake. Kardemommekake er en kake som det går raskt å lage. Den ligner litt på hvetekake med gjær, men i denne kaken benyttes bakepulver og kaken trenger derfor ikke å heve. Den bare røres sammen, og stekes ca en halvtime. Kaken smakte forresten veldig godt, da jeg satte meg ned i hagen i går kveld og slappet etter alt hagearbeidet. Her er oppskriften:

KARDEMOMMEKAKE
30 min
200 grader

4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1,5 dl sukker
2 ss smør eller margarin
2 dl melk

Til pynt – perlesukker og hakkede mandler

Bland de tørre ingrediensene til kaken i en bolle. Smuldre smøret eller margarinen i melblandingen med fingertuppene(eller en gaffe) Ha i melken og rør raskt sammen. Fyll røren i en smurt og strødd avlang form på ca 1 1/2 liter, eller i en springform med 24 cm i diameter. Dryss på perlesukker og hakkede mandler Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader C i ca 30 minutter

Serveres nystekt og lunken. Den holder seg også til neste dag, eller kan fryses ned i skiver og tas frem enkeltvis.
Trykk her for å printe oppskriften

20130813-222438.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: