Amerikanske pannekaker

20130804-151618.jpg

Av og til er det deilig å slå til med en skikkelig frokost. I dag plukket jeg inn modne solbær fra hagen, rørte de med litt sukker, og fikk lyst til å lage amerikanske pannekaker til det nyrørte syltetøyet. Amerikanske pannekaker er godt og lettlaget, og de kan spises med forskjellig tilbehør f eks bacon, lønnesirup, brunt sukker, blåbær- eller solbærsyltetøy o.l. En absolutt frokostfavoritt hos ungene her i huset:)!

20130804-200452.jpg

Her er oppskriften:

AMERIKANSKE PANNEKAKER
4 porsjoner

5 dl hvetemel
4 egg
5 dl melk
4 ss sukker
1 ss bakepulver
0,5 ts salt

Bland alt det tørre; mel, sukker, bakepulver og salt. Rør inn eggene og deretter melken. Rør til en jevn røre. La den stå og svelle litt. Varm en teflonpanne, og ha i litt smør. Ha i litt pannekakerøre i pannen, (omtrent like mye som en lapp eller svele – se bildet) Pannekakene skal være mindre og tykkere enn en vanlig norsk pannekake. Stekes gyldenbrune.

Trykk her for å printe oppskriften

20130804-154907.jpg

Oppskrift fra Dinmat

Legg inn en kommentar

%d